Sīrijas Homsas provinces austrumos pie Huvaisas ciema ar raķeti iznīcināts Krievijas kaujas helikopters, liecina "Daesh" mediju aģentūras "Amaq" publiskotais video.

Krievijas armijas helikopters ceturtdien veicis avārijas nosēšanos, un pēc tam "Daesh" kaujinieku izšauta raķete to iznīcinājusi. Piektdien internetā publiskotajā video redzami divi uz zemes nolaidušies helikopteri, no kuriem vienam trāpa raķete un īsi pēc tam to pārņem liesmas.

Savukārt visi lidaparāta apkalpes locekļi to jau bija pametuši un droši atgriezušies aviobāzē, vēsta "Reuters", atsaucoties uz Krievijas medijiem. "Helikopters guva bojājumus, kas tam neļāva atgriezties bāzē. Komanda necieta un glābšanas komandas helikopters to strauji nogādāja atpakaļ Hmeimimas bāzē," medijam "Interfax" vēstījis kāds Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Huvaisis atrodas Sīrijas vidienē vairāk nekā 200 kilometrus no Krievijas gaisa spēku bāzes Latākijas reģiona Hmeimimā un salīdzinoši tuvu Palmīrai. No šīs apkārtnes Sīrijas spēki ar Krievijas un Irānas atbalstu "Daesh" teroristus padzina jau martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!