Foto: Kadrs no video

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērošanas misija Ukrainā fiksējusi prokremlisko kaujinieku pašgājējhaubices, kas šāvušas Svitlodarskas virzienā, liecina EDSO "YouTube" kanālā publicēts video.

"Piecu pašgājējhaubiču baterija, pārkāpjot Minskas vienošanos, šauj Svitlodarskas virzienā. Šajā vienā gadījumā tika izšauts 31 artilērijas lādiņš," teikts ar dronu uzņemtā video aprakstā.

Video uzņemts 2016. gada 21. decembrī 6,5 kilometru attālumā no karojošo pušu saskarsmes līnijas pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" kaujinieku kontrolētajā Ukrainas teritorijā.

Par to, ka par spīti formāli spēkā esošajam pamieram karadarbības zonā Ukrainas austrumos turpinās artilērijas apšaudes, novembrī klātienē pārliecinājās arī portāls "Delfi".

Svitlodarska, kur pēdējā laikā noris sīvas kaujas, atrodas netālu no Debaļceves. Trešdien Ukrainas bruņotie spēki paziņoja, ka pie Svitlodarskas ir ieņēmuši jaunas pozīcijas. 19. decembrī te krita pieci Ukrainas karavīri.

23. decembrī Ukrainas spēki šajā apkārtnē ieņēma "pelēkajā zonā" esošo Novoluhanskes pilsētiņu un apkārtējās virsotnes.

Vēstīts, ka 2014. gada pavasarī Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu un atbalsta bruņotu separātistu kaujinieku kustību Ukrainas Austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!