Foto: Kadrs no video

Pēc tam, kad Francija pirmdien pēkšņi slēdza robežas ar Lielbritāniju jaunā koronavīrusa paveida straujās izplatības dēļ Apvienotajā Karalistē, briti kravas automašīnas no Duvras un Folkstounas ostām novirzīja uz Kentas grāfistē esošo Manstonas lidostu, vēsta "Kent Online".

Jau ilgstoši ikdienas gaisa satiksmē neizmantotās lidostas jūdzi garais skrejceļš nepilnas diennakts laikā pārvērties milzīgā kravas automašīnu stāvlaukumā, liecina "Sky News" uzņemtais video no gaisa.

Kentas medijs norāda, ka lidostu kā ārkārtas situācijas stāvlaukumu bijis paredzēts izmantot, ja rastos satiksmes haoss, nepanākot vienošanos tā dēvētajās "Brexit" sarunās starp Lielbritāniju un Eiropas Savienību. Tomēr tās izmantošana auto novietošanai izrādījusies nepieciešama gandrīz divas nedēļas agrāk.

Manstonas lidosta, kas atrodas Ramsgeitas pievārtē, Otrā pasaules kara laikā bija būtisks Karalisko Gaisa spēku atbalsta punkts pret nacistiskās Vācijas spēkiem okupētajā Francijā.

Francijas un Lielbritānijas amatpersonas jau ved sarunas pēc iespējas drīzākai satiksmes atjaunošanai. Francijas puse pieprasa iebraucošo šoferu testēšanu, bet briti meklējot veidu, kā to efektīvāk nodrošināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!