Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti trešdien diskutē par Krievijas propagandas ietekmi Eiropas Savienības (ES) valstīs un tās iespējamajiem mēģinājumiem ar dezinformāciju ietekmēt vēlēšanu iznākumu atsevišķās dalībvalstīs. Diskusija sāksies ap plkst. 16 pēc Latvijas laika.

Deputāti jau 2016. gadā brīdināja, ka Kremlis kopš Ukrainai piederošās Krimas okupācijas un aneksijas, kā arī militārās kampaņas uzsākšanas Ukrainas Luhanskas un Doņeckas reģionos pastiprinājis pret ES vērsto propagandu.

Tolaik pieņemtajā EP rezolūcijā teikts, ka "Krievijas valdība izmanto dažādus rīkus un instrumentus, piemēram, domnīcas, daudzvalodu televīzijas kanālus, pseido ziņu aģentūras un multimediju dienestus ("Sputnik"), sociālos medijus un tā dēvētos interneta troļļus, lai apstrīdētu demokrātiskās vērtības, šķeltu Eiropu, gūtu vietējo atbalstu un radītu priekšstatu par nestabilām valstīm ES austrumu kaimiņvalstīs".

Lai apkarotu propagandu, Eiropas Parlamenta deputāti rosina stiprināt nelielo ES "stratēģisko paziņojumu" darba grupu un ieguldīt vairāk līdzekļu izpratnes veicināšanā, pētnieciskajā žurnālistikā un mediju pratībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!