Foto: AP/Scanpix

ASV publiskots policijas automašīnas kameras fiksēts video, kurā redzams, kā policisti nošauj melnādainu vīrieti, kurš izkāpj no auto ar paceltām rokām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Incidents noticis 30. decembrī Ņūdžersijas štata Bridžtonā. Likumsargi apturējuši automašīnu, kura ignorējusi "stop" zīmi. Ierakstā redzams kā policisti, no kuriem viens ir melnādainais, tuvojas automašīnai.

Pirms uguns atklāšanas viens no policistiem norādījis otram, ka redz ieroci paneļa kastītē. Likumsargs tad brīdina pasažiera vietā sēdošo Džerami Reidu: "Ja tu kaut ko ņemsi, tu būs beigts."

Pēc tam, kad policists pieliecies, lai paņemtu aizdomīgo priekšmetu, Reids atvēris auto durvis un izkāpis ārā ar paceltām rokām. Šajā mirklī abi likumsargi raidījuši vairākus šāvienus.

Šis incidents seko mēnešiem ilgiem protestiem, kas izcēlās pēc tam, kad baltie policisti Ņujorkā un Fergusonā nošāva neapbruņotus melnādainus vīriešus. 30. decembra incidents jau ir izsaucis protestus aptuveni 25 000 cilvēku apdzīvotajā Bridžtonā.

Abi policisti uz izmeklēšanas laiku atstādināti no pienākumu pildīšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!