Entuziasti Francijā apgalvo, ka ir pārspējuši gaisa balonu rekordu, jo kopumā debesīs pacēlušies vismaz 456 baloni, svētdien ziņo britu raidsabiedrība BBC.

"The Local" informē, ka entuziasti piektdien ar baloniem Francijā pulcējušies gaisa spēku bāzē "Chambley-Bussières".

Medijs atzīmē, ka ik pēc diviem gadiem notiek gaisa balonu entuziastu salidojums. Šis gads bijis īpašs, jo gaisa balonu īpašnieki centušies pārspēt iepriekšējo Ginesa rekordu. Tiesa, pirmais mēģinājums bijis neveiksmīgs, jo pirmā pulcēšanās notikusi pirms nedēļas, kad lidojumam bijis nelabvēlīgs laiks. Taču entuziasti tikušies atkal pēc nedēļas, proti, 28. jūlijā, kad uzstādīts jaunais rekords.

Iepriekšējais rekords piederējis šiem pašiem entuziastiem, kas pulcējušies kopā Francijas gaisa bāzē 2015. gadā. Toreiz viņiem izdevies gaisā pacelt 433 gaisa balonus.

Šogad gaisa baloni izcēlušies ar interesantu dizainu, piemēram, smaidīgām sejiņām, ķenguru zīmējumiem, kā arī šampanieša pudeli. Kopumā entuziastiem bija nepieciešamas 45 minūtes, lai visus krāsainos gaisa balonus reizē uzlidinātu gaisā.

"The Local" atzīmē, ka ne viss noritējis tik raiti - gaisa balona pilots no Anglijas netīšām ielidojis elektrības stabā, kā rezultātā balons ticis sabojāts. Negadījumā neviens netika ievainots.

Kopumā pasākums pulcējis 45 dažādu tautību pārstāvjus, kā arī simtiem tūkstošiem skatītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!