Francijas valdība, turpinot valsts drošības stiprināšanu pēc 13. novembra teroraktiem, izplatījusi pamācību iedzīvotājiem, kā rīkoties teroraktu gadījumos.

"Kā rīkoties teroristu uzbrukumā" ir ilustratīvs materiāls, kurā doti padomi, kā izglābties, slēpties un brīdināt atbildīgos dienestus, ja apdraudēti iedzīvotāji. Pamācības atgādina lidmašīnās sēdvietām priekšā esošās lapas, kurās pasažieriem ir pieejama informācija par drošību lidojuma laikā.

Pēc 2015. gada 13. novembra teroraktiem valdība rīko kampaņu, lai labāk sagatavotu un aizsargātu iedzīvotājus no teroristu draudiem," teikts pamācības ievadā.

Instrukcijās teikts, ka uzbrukuma gadījumā cilvēkiem jācenšas tikt drošā zonā. Ja tas nav iespējams, tad jāiebarikadējas kādā telpā, jāizslēdz visas ierīces, kas izstaro gaismu vai var dot kādu skaņas signālu, kā arī jānoguļas pēc iespējas tuvāk zemei, piemēram, pie logiem.

Savukārt, ja izdevies nokļūt drošā zonā, jābrīdina citi cilvēki par nedošanos uz nedrošo vietu un jāinformē drošības pārstāvji par notikušo uzbrukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!