Francijas bruņotie spēki publiskojuši video, kurā redzams, kā teroristu organizācijas "Daesh" kontrolētajā Irākas lielākajā pilsētā Mosulā tiek iznīcinātas džihādistu pozīcijas kādā ēku kompleksā.

Francijas militārpersonas ziņo, ka uzlidojums notiek operācijas "Chammal" ietvaros. Ar nofilmētā uzlidojuma palīdzību francūži palīdzējuši Irākas spēkiem viņu centienos atgūt pilsētu.

Pēdējo dažu dienu laikā veikti vismaz trīs uzlidojumi, taču vēl 15. jūlijā Francijas armija ziņoja, ka kopš šī gada 1. janvāra veikti kopumā 389 uzlidojumi džihādistu pozīcijām un iznīcināts 651 mērķis.

Francijas armijas operācija "Chammal" tiek īstenota kopš 2014. gada 19. septembra ar mērķi novērst "Daesh" izvēršanos un palīdzēt Irākas bruņotajiem spēkiem.

Pērn "Daesh" paziņoja, ka 13. novembrī notikušos teroraktus Parīzē džihādisti īstenojuši atriebjoties par militārās operācijas īstenošanu Irākā. Pēc tiem Francija pastiprināja uzlidojumus.

Arī ASV vadītā starptautiskā koalīcija, kura arī cīnās pret "Daesh", pēdējās dienās publicējusi vairākus video, kuros tiek iznīcinātas džihādistu pozīcijas, automašīnas un ieroči Sīrijā un Irākā:

Sīrijā, Menbižas apkārtnē 5. jūlijā:

Irākā, Abū Kemālā 29. jūnijā:

Irākā, Valīdā 8. jūlijā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!