Izplatīts video, kurā latviešu izcelsmes Austrālijas žurnālists Pēteris Greste preses konferencē Brisbenā stāsta par piedzīvoto Kairas cietumā.

"Al Jazeera" žurnālists Greste atklāj, ka jau iepriekš, veidojot sižetus un tiekoties ar citiem, kas reiz nokļuvuši dažādās soda izpildes vietās, viņš zinājis, ka, lai izturētu, ir jābūt spēcīgam gan fiziski, gan garīgi un intelektuāli. "To zinot, es un mani kolēģi cietumā pavadīto laiku izmantojām, lai uzturētu sevi labā formā, lai paliktu veselīgi," viņš atklāj.

Tāpat žurnālists norāda, ka, labi zinot, ka cilvēkiem ir gan viņu labās, gan sliktās dienas, viņi viens otram centušies palīdzēt - atbalstījuši un runājušies cits ar citu, kā arī atstājuši kādu vienatnē, cik nu tas ir bijis iespējams. "Tā rezultātā mēs kļuvām ļoti tuvi."

Jautāts, ko darīs tālāk, Greste norāda, ka sākotnēji pavadīs vairāk laika kopā ar ģimeni un politiku nobīdīs malā. Vienlaikus viņš atzīst, ka žurnālistiku nepametīs, un norāda, ka līdz ar apcietinājumu viņam radušās arī vairākas idejas, pie kurām viņš pēc laika plāno ķerties klāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!