Internetā publicēts video, kā pēc Harkovas apgabala administrācijas ēkas ieņemšanas sestdien no tās izved un fiziski iespaido Maidana atbalstītājus.

Ierakstā redzams, ka daži cilvēki aizsargā gūstekņus un lūdz pārējiem viņus nesist, bet citi liek tiem mesties uz ceļiem un fiziski iespaido. 

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Vēstīts, ka prokrieviski protestētāji sestdien uzbruka un ielauzās Harkovas apgabala administrācijas ēkā, kuru aizsargāja pret gāztā prezidenta Viktora Janukoviča varu vērstās protesta kustības - "Euromaidan" - atbalstītāji.

Sadursmēs cieta vairāk nekā simts cilvēku. Aculiecinieki stāsta, ka dzirdēti arī sprādzieni un šāvieni. Virs ēkas pacēla Krievijas karogu.

Jaunās varas pretinieku mītiņi sestdien notikuši arī citur Ukrainas austrumu un dienvidu apgabalos. Tie notiek pēc tam, kad februāra vidū drošības spēku un pret nu jau gāztā prezidenta Viktora Janukoviča pretinieku sadursmēs Kijevā gāja bojā vairāk nekā 80 cilvēku.

Janukovičs ir aizbēdzis no valsts, bet joprojām uzskata sevi par Ukrainas prezidentu. Tikmēr nestabila situācija ir Krimā, kuru ir pārņēmuši bruņoti cilvēki - Krievijas karavīri un prokrieviski kaujinieki. Sestdien Krievijas parlaments deva prezidentam Vladimiram Putinam atļauju Krimā ievest karaspēku, bet Ukrainā izsludināta vispārēja mobilizācija. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!