Piektdien latviešu izcelsmes austrāliešu žurnālista Pētera Grestes vecāki preses konferencē Brisbenā pauda savas izjūtas par Ēģiptes prezidenta Abdelfataha as Sisi paziņojumu, ka tiek apsvērta iespēja apžēlot trīs notiesātos Kataras telekanāla "Al Jazeera" žurnālistus, tostarp viņu dēlu Pēteri Gresti.

“Mēs vēlamies sacīt, ka esam ļoti iepriecināti par šorīt dzirdētajām ziņām. Mēs šādu paziņojumu gaidījām. Tas mūs tiešām pilda ar cerību, bet tomēr pēdējo vienpadsmit vai, precīzāk, sešu mēnešu laikā mums tika sniegti dažādi ziņojumi, kas radīja lielas cerības un gaidas, taču diemžēl līdz šim gandrīz visas šīs gaidas beidzās ar sarūgtinājumu,” preses konferencē atzina Pētera Grestes tēvs Juris Greste.

“Ir iepriecinoši balstīties jaunākajā paziņojumā, tādēļ mēs tagad vienkārši gaidām, kas notiks tālāk. Patiesība ir tāda, ka Pēteris ir nevainīgs un viņam nevajadzēja pavadīt cietumā vienpadsmit mēnešus. Mēs ceram, ka šis viss būs beidzies pavisam drīz,” piebilda Pētera Grestes māte Luisa Greste.

Abi vecāki nākamnedēļ dosies uz Kairu, lai svinētu dēla dzimšanas dienu, kā arī, iespējams, izlaišanu no cietuma, ziņo ārvalstu mediji.

Trīs televīzijas kanāla "Al Jazeera" žurnālisti - Greste, "Al Jazeera" angļu redakcijas Kairas biroja vadītājs Muhameds Fahmijs, kurš ir gan Ēģiptes, gan Kanādas pilsonis, un producents Bahers Muhameds - tika arestēti pagājušā gada 29. decembrī Kairā un jūnijā notiesāti par sakariem ar aizliegto "Musulmaņu brālību" un melīgu ziņu pārraidīšanu.

Pagājušajā nedēļā Sisi parakstīja dekrētu, kas ļauj izdot ārvalstu pilsoņus, kuri apsūdzēti vai notiesāti Ēģiptē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!