Kompānijas "Viking Line" pasažieri, kas ar kuģi devās no Tallinas uz Helsinkiem, nofilmēja, kā 19. augustā ūdenī iegrimst kāda zemūdene, vēsta "Delfi.ee".

"Es zinu, ka pasažieri iepriekš redzējuši krievu zemūdenes, tāpēc tas radīja uztraukumu un jautājumus. Par laimi, panikas nebija," stāsta nofilmētā video autors.

"Viking XPRS" kapteinis caur firmas pārstāvniecību apstiprināja, ka no kuģa, kas bija ceļā no Tallinas uz Helsinkiem, starptautiskajos ūdeņos pamanīja zemūdeni.

"Zemūdene atradās pietiekamā attālumā no "Viking XPRS"," norāda kapteinis, piebilstot, ka zemūdeņu pārvietošanās Somijas līcī ir ikdienas parādība.

"Delfi.ee" atgādina, ka jūnija sākumā "Tallink" pasažieri pamanīja kādu kuģi, ko robežsardze identificēja kā Krievijas kuģi.

Igaunijas Ģenerālštāba aizsardzības spēku pārstāvis, pulkvedis Aivars Jaevskis atzīmējis, ka, kamēr kuģi neiebrauc svešos teritoriālos ūdeņos, tikmēr runa ir par parastu kuģošanu.

Jau vēstīts, ka piektdien Baltijas jūrā netālu no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem Latvijas bruņotie spēki konstatējuši četrus Krievijas bruņoto spēku kuģus un četras lidmašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!