Indijā policija fiziski pazemo un ar nūjām sit valsts iedzīvotājus, kuri pārvietojas pa ielām un neievēro izsludināto karantīnu jaunā koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ.

Indiešiem, kuri neievēro pašizolāciju un neatrodas mājās, neskaitot sitienus ar nūju, policija piemēro arī citus fiziskus sodus, piemēram, liek uz ielas "piepumpēties" vai tupēt fiziski neērtā pozā.

Indijā ir ap 1,3 miljardiem iedzīvotāju, un medicīniskajai sistēmai nav tādas kapacitātes, lai Covid-19 uzliesmojuma gadījumā slimnīcās nodrošinātu pietiekamu gultu un plaušu ventilācijas aparātu skaitu.

Aizvadītajā nedēļā Indija apturēja visas tūristu vīzas un ieteica iedzīvotājiem neceļot, lai ierobežotu Covid-19 pandēmiju. Trešdien valstī izsludināja pilnīgu izolāciju uz trim nedēļām. Šobrīd Indijā ir reģistrēti vairāk nekā 700 inficētie ar Covid-19, tikmēr visā pasaulē – vairāk nekā pusmiljons.

Neskatoties uz pagaidām samērā zemo inficēto skaitu, Indijas varasiestādes raizējas, ka situācija varētu saasināties un inficēto skaits varētu pieaugt līdzīgā progresijā kā Ķīnā vai Itālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!