Viens no uzņēmuma "Google" jeb nu jau tā māteskompānijas "Alphabet" apakšuzņēmumiem "Boston Dynamics" radījis robotu "Atlas", kura jaunākā modifikācija spēj patstāvīgi uz divām kājām raiti pārvietoties pa mežu, ziņo "homeai.info".

Zinātnieku aprindas šis paziņojums uzņemts ar neviltotu apbrīnu, jo vēl nesen notikušajās robotu sacensībās "Robot Olympics", kurās divkājainiem robotiem bija jāveic lērums uzdevumu, lielai daļai problēmas sagādāja pat vienkārša noturēšanās kājās.

"Boston Dynamics" izgudrotāji savu robotu pārbaudījuši gan laboratorijas apstākļos, gan ļāvuši tam doties mežā. "Mēs esam ieinteresēti dabūt šo robotu ārā pasaulē. Tur ārā izaicinājums ir pavisam cits nekā laboratorijā. Tu nevari paredzēt, kā tas būs," stāsta uzņēmuma pārstāvis Marks Reiberts.

Robots ir 1,88 metrus garš un sver 150 kilogramus. Pagaidām, kā redzams video, tam ir nepieciešams arī ārējs barošanas bloks, no kura tam pienāk kabeļi. Uzņēmuma komandas šī brīža prioritāte ir izstrādāt robotu, kuram nebūtu nepieciešams šis ārējais barošanas bloks.

"Esam ievērojami progresējuši, lai nodrošinātu, ka robotam ir tādas pašas mobilitātes spējas kā jums. Es nesaku, ka tas var darīt visu, ko jūs, bet ja mēs turpināsim censties, mēs tur nonāksim," robota prezentācijā sanākušajiem klāstīja Reiberts.

Pērnajā novembrī uzņēmums publicēja video, kurā robots izpilda japāņu kaujas mākslas karatē kustības, balansējot uz vienas kājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!