Piektdien Ukrainas parlamentā izcēlās kautiņš, kad deputāts Oļega Barna satvēra un no tribīnes nonesa premjerministru Arsēniju Jaceņuku. Tomēr tas nebūt nebija pirmais gadījums, kad Ukrainas likumdevēji savu viedokli aizstāv ar dūrēm.

Piektdien notikušajā incidentā Petro Porošenko bloka deputāts Barna, kurš vāc parakstus par neuzticības izteikšanu Jaceņuka vadītajai valdībai, tādā veidā norādījis uz premjera demisijas nepieciešamību.

Īsi pirms tam Jaceņuks, aizstāvot savas valdības darbu, runā norādīja, ka parlamentam ir konstitucionālas tiesības balsos par valdības atlaišanu un ka "pie krēsla viņš neturas".

Partija Barnas rīcību gan neapsveica, bet izslēdza viņu no parlamenta frakcijas. Frakcijas vadītājs Jurijs Lucenko atvainojās par notikušo un norādīja, ka Barna ir "pārāk impulsīvs", jo piedalījies karā.

Pēdējos gados Ukrainas parlamentā notikuši arī daudzi citi kautiņi, no kuriem piedāvājam dažus spilgtākos.

2014. gada aprīlī, kad tikko bija sācies konflikts Ukrainas austrumos, parlamentā sakāvās Komunistiskās partijas un galēji labējie deputāti.

Jau pēc diviem mēnešiem – jūnijā – no tribīnes tika nostumts deputāts Nikolajs Levčenko, kurš runā kritizēja ierosinājumu palielināt militāro rezervistu skaitu un iesaukt līdz 50 gadiem vecus vīriešus.

2013. gada martā toreizējā prezidenta Viktora Janukoviča Reģionu partijas pārstāvis Oleksandrs Jafremovs uzrunāja savus kolēģus krievu valodā. Uz to asi reaģēja nacionāli noskaņoti parlamenta locekļi.

Savukārt 2008. gadā Jaceņuks bija saistīts ar citu kautiņu, kad deputāti sakāvās pirms balsojuma par viņa atcelšanu no parlamenta spīkera amata.

Kautiņi notikuši ne tikai parlamenta sēžu zālē, bet arī kuluāros. Šogad februārī nofilmēts, kā pamatīgi sakaujas partijas "Samopomič" deputāts Jegors Soboļevs un "Batkivščina" pārstāvis Vadims Ivčenko. Pats Soboļevs sociālajos tīklos skaidroja, ka notika "kautiņš pret korupciju vārda tiešajā nozīmē".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!