Ukrainas armija publicējusi video, kurā redzams, kā notiek rotācija un pozīcijās Doņeckas lidostā ierodas jauna "kiborgu" maiņa.

Ukrainas pusei izdevies vienoties ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kas kravas automašīnas ar karavīriem, tās pārbaudot, izlaiduši cauri savam kontrolpostenim. Pavisam 6. janvārī, kad ir pareizticīgo Ziemassvētku vakars, separātisti caur kontrolpunktam izlaiduši četras smagās automašīnas ar 50 karavīriem, ziņo aģentūra AFP.

Parastos kaujas apstākļos papildspēkiem uz ukraiņu pozīcijām Doņeckas lidostā jābrauc bruņutransportā pa bīstamu ceļu, gar kuru izvietoti ienaidnieka slēpņi, iepriekš stāstīja karavīri.

Tikmēr kāds "kiborgs" video stāsta, ka decembra sākumā panāktais pamiers darbojas tikai tad, kad tuvumā ir Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāji vai žurnālisti.

Vēstīts, ka Ukrainas pilsēta Doņecka atrodas prokrievisko kaujinieku kontrolē, bet lidostā pilsētas nomalē mēnešiem cīnās Ukrainas karavīri. Lidostas aizstāvji savas izturības dēļ, cīnoties sagrautās ēkās un nemitīgās apšaudēs, Ukrainā nodēvēti par "kiborgiem".

Vairāk par Ukrainas karavīru sūro ikdienu Doņeckas lidostā, kur dienas paiet pastāvīgā spriedzē un nāves bailēs, var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!