Meksikas varasiestādes publiskojušas novērošanas kameras video, kurā redzams, kā ietekmīgais narkobarons Hoakins Gusmans jeb "El Chapo" aizbēg no savas cietuma kameras.

Ierakstā redzams, kā Gusmans sestdienas vakarā staigā pa kameru Altapano cietumā, līdz ieiet dušas zonā un pazūd.

Pēc tam telpā tika atrasts neliels caurums, kurš ved uz 10 metrus dziļu un 1,5 kilometrus garu tuneli, pa kuru ieslodzītais aizbēdzis. 1,7 metrus augstais tunelis beidzās nepabeigtā ēkā ārpus cietuma teritorijas. Amatpersonas pieļauj, ka ejas uzbūvēšanai varētu būt bijis nepieciešams gads, vēsts raidsabiedrība BBC.

"El Chapo" izbēdzis par spīti tam, ka tiek novērots 24 stundas diennaktī un valkā elektroniskās novērošanas aproci. Iekšlietu ministrs Migels Angels Osorio Čongs paziņoja, ka bēgšanu realizēt varētu būt palīdzējušas cietuma amatpersonas. No amata jau atstādināti trīs augsta ranga Altapano ieslodzījuma vietas darbinieki, to skaitā direktors.

Šī Gusmanam ir jau otrā bēgšana no cietuma – pirmo reizi viņš no ieslodzījuma izbēga 2001. gādā, bet aiz restēm atkal nokļuva 2014. gadā. Varasiestādes par "El Chapo" notveršanu izsludinājušas 3,4 miljonu eiro atlīdzību.

"El Chapo" (Īsais) tiek uzskatīts par vienu no pasaules ietekmīgākajiem organizētās noziedzības grupējumu vadoņiem. Līdz viņa arestam 2014. gadā ASV Valsts kase viņu uzskatīja par "pasaules ietekmīgāko narkotiku tirgotāju".

Sinaloa kartelis ASV ievedis miljardiem dolāru vērtu kokaīnu, marihuānu un metamfetamīnu. Grupējums

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!