Beļģijas izmeklētāji publicējuši jaunu video, kurā norāda, pa kādu ceļu Briseles lidostas trešais uzbrucējs pametis lidostu, un aicina sabiedrību palīdzēt viņa notveršanā.

Vīrietis dažādās pilsētas vietās nofilmēts līdz pat aptuveni plkst. 9.50 pēc vietējā laika, staigājam pa Briseles ielām cepurē un gaišas krāsas virsjakā (sprādziens lidostā notika īsi pirms plkst. 8). Viņa pēdas tika pazaudētas netālu no Eiropas Savienības institūciju ēku rajona, kurš ir netālu no sprādzienos cietušās Mālbekas metro stacijas.

Kopumā trīs uzbrucēji ieradās lidostā, no kuriem divi gāja bojā sprādzienā, bet trešais nezināmu iemeslu dēļ nespēja aktivizēt spridzekli un no notikuma vietas aizbēga.

Vīrietis bija redzams jau sākotnēji policijas izplatītajā ierakstā, stumjam bagāžas ratiņus blakus abiem pašnāvniekiem-spridzinātājiem. Savukārt tagad izplatītajos video viņš redzams ap plkst 7.58 pametam lidostu un turpmākās aptuveni divas stundas ejam uz Briseles centra pusi. Viņš pēdējo reizi tika redzēts aptuveni 40 minūtes pēc Mālbekas metro stacijas sprādzieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!