Ukrainas prezidenta padomnieks Jurijs Birjukovs internetā publicējis video, kurā redzams, kā valsts līderis Petro Porošenko šauj ar triecienšauteni, vēsta aģentūra UNIAN.

"Es laikam dabūšu pa ausīm par šī video publicēšanu, bet... es reāli un pilnīgi patiesi viņam ticu. Un cienu. Un ne tikai tāpēc, ka viņš ir mans tiešais priekšnieks. Un ne tikai par bantīti pie cepures," sociālajā tīklā "Facebook" ierakstījis Birjukovs, papildinot, ka Porošenko "šauj lieliski".

Pēc videoieraksta nojaušams, ka Porošenko šauj ar "Tavor" (TAR) sistēmas triecienšauteni. Saskaņā ar publiski pieejamiem datiem Ukrainas armijas specvienību un iekšlietu spēku bruņojumā ir TAR-21 modifikācijas ieroči.

"Tavor" triecienšautene, kas lietojama gan savrupšāvienu, gan automātiskajā režīmā, izstrādātā Izraēlas armijas vajadzībām. Ierocis paredzēts šaušanai ar NATO standartam atbilstošu 5,56x45 mm munīciju.

TAR-21 ierocis ar tukšu aptveri sver 3,27 kilogramus, bet magazīnā ietilpst 30 patronas. Aptveres novietojums ieroča aizmugures daļā ļauj samazināt triecienšautenes izmēru, nezaudējot stobra garumu.

Petro Porošenko Ukrainas prezidenta amatā ir kopš 2014. gada jūlija. Viņš ievēlēts ārkārtas vēlēšanās 25. maijā, kuras izsludinātas pēc tam, kad februārī tika gāzts iepriekšējais līderis Viktors Janukovičs.

Porošenko Ukrainas vadību pārņēmis valstij smagā posmā – martā Krievija okupēja un anektēja Krimas pussalu, bet kopš aprīļa notiek cīņas ar Krievijas atbalstītiem kaujiniekiem valsts austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!