Teroristu organizācija "Daesh" uzņēmusies atbildību par Jaungada naktī Stambulas naktsklubā "Reina" notikušo slaktiņu, kurā tika nogalināti 39 cilvēki, vēsta BBC. Džihādisti ziņojot, ka uzbrukumu pastrādājis "varonīgs kareivis".

Šāvējs ieradies ar taksometru, izņēmis no automašīnas bagāžas nodalījuma ieroci un ieskrējis klubā. Pirmdien publicētā novērošanas kameru video redzams, ka viņš uz cilvēkiem šāvis jau pirms ieiešanas klubā.

Tiesībsargājošās iestādes vēsta, ka slepkava izšāvis vismaz 180 lodes.

Uzbrukums ildzis aptuveni septiņas minūtes, pēc kura, pametot mēteli, uzbrucējs aizbēdzis, izmantojot vispārējo haosu. Policija pagaidām turpina vainīgā meklēšanu.

Vismaz 25 nogalinātie bijuši ārvalstnieki, tostarp septiņi saudarābi, četri irākieši, trīs libāņi, kā arī Izraēlas, Krievijas, Francijas, Indijas, Beļģijas, Jordānijas, Kanādas un Kuveitas pilsoņi.

Jau ziņots, ka Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā naktsklubā "Reina" jauno gadu sagaidījuši aptuveni 600 cilvēki, kad tajā ieskrējis kāds vīrietis, šaujot uz apkārt stāvošajiem.

Teroristu grupējums, pret kuru Turcijas armija ar atsevišķu Sīrijas opozīcijas kustību kaujinieku palīdzību karo Sīrijas ziemeļos, jau iepriekš tika minēts kā visticamākais uzbrukuma rīkotājs vai iedvesmotājs.

Kluba īpašnieks medijiem norādījis, ka viņš jau iepriekš saņēmis brīdinājumus par iespējamu uzbrukumu no amerikāņu specdienestiem.

Pērnajā gadā džihādisti Turcijā sarīkojuši jau vismaz divus teroraktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!