Foto: Kadrs no video

ASV vadītās starptautiskās koalīcijas spēki kopš Ziemassvētkiem veikuši vērienīgas bombardēšanas kampaņas Irākā un Sīrijā, kurās iznīcinātas vairākas teroristiskā grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") pozīcijas.

Apvienoto spēku militārās operācijas "Inherent Resolve" ietvaros notikušo bombardēšanas kampaņu galvenie mērķi bijuši treniņnometnes, ieroču bāzes un dažādi infrastruktūras objekti, kuri atrodas "Daesh" kontrolē.

Katrā no īsajiem "Inherent Resolve" vadības centra publicētajiem video redzams mērķis, uzlidojuma brīdis un iznīcinātā objekta novērošana pēc bombardēšanas.


Video redzama "Daesh" kontrolētā jēlnaftas savākšanas punkta iznīcināšana pie Deir ez Zoras pilsētas Sīrijā. Tā sabombardēšana palīdz graut grupējuma iespējas iegūt līdzekļus no nelegālas naftas pārdošanas.

Video redzams uzlidojums džihādistu treniņu laukumam un nocietinātam alu kompleksam pie Hān el Begdādī pilsētas. Šī bijusi Irākas sauszemes spēku atbalsta operācija.

Tiek ziņots, ka šajā dienā koalīcijas spēki Sīrijā veica 11, bet Irākā sadarbībā ar Irākas spēkiem - 19 uzlidojumus.

Video redzami vairāki gaisa uzbrukumi tiltiem un caurtekām uz ceļiem Tell Afaras pilsētas tuvumā Irākas ziemeļos, lai tādējādi turpinātu apgrūtināt "Daesh" vienību apgādi un bruņojuma transportēšanu starp grupējuma kontrolētajām teritorijām Sīrijā un Irākā.

Koalīcija bombardēja "Daesh" ieroču salikšanas rūpnīcu pie džihādistu kontrolē esošās lielākās pilsētas Mosulas Irākas ziemeļos.

Uzlidojumā pie Deir ez Zoras pilsētas Sīrijas ziemeļaustrumos iznīcināta galvenā naftas sūkņu stacija.

Ar šī gaisa uzbrukuma palīdzību atbalstīta operācija "Tidal Wave II", kas tiek īstenota, lai sagrautu "Daesh" ekonomiski. Nosaukums operācijai dots par godu tāda paša nosaukuma sabiedroto spēku kampaņai Otrajā pasaules karā, kas bija vērsta pret nacistu rīcībā esošajiem naftas laukiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!