Turcijas krasta apsardzes pārstāvji publicējuši video, kurā redzama cilvēka glābšana no Egejas jūras.

Šajā krasta apsardzes darba ikdienas rutīnā filmētajā sižetā, kas uzņemts ar glābējam piestiprinātu kameru, vērojams kā viņš no helikoptera ar trosi nolaižas pie kāda cilvēka Egejas jūrā. Noprotams, ka glābēji ieradušies pēdējā brīdī, jo jaunais vīrietis turas tikai pie laivas purngala.

Tiek ziņots, ka šis cilvēks ir vienīgais no laivas pasažieriem, kuru izdevies glābt. Kopumā uz klāja bijuši 34 cilvēki, 27 no tiem noslīkuši, bet seši tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem. Viņi ar šo laivu centušies sasniegt netālu esošo Grieķijai piederošo Lesbas salu.

Savukārt Itālijas krasta apsardzes darbinieki šonakt Egejas jūrā pie Grieķijas Kosas salas izglābuši 23 pakistāņu migrantus.

Starptautiskā migrācijas organizācija otrdien paziņoja, ka pirmajās sešās 2016. gada nedēļās pa jūru Eiropā ieradušies vairāk nekā 76 000 migrantu. Dienā vidēji jūru šķērso 2000 cilvēku, kas ir desmitreiz vairāk nekā pirms gada.

Francija un Vācija svētdien vienojās īstenot Eiropas Savienības rīcības plānu, kas nozīmē palīdzēt Grieķijai kontrolēt tās robežas, palielināt reģistrēšanas dienestu spējas, cīnīties pret cilvēku kontrabandistiem, kā arī izsūtīt neapstiprinātos patvēruma pieprasītājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!