Ukrainas mediji publiskojuši videonovērošanas kameras ierakstu, kurā redzams, kā Ukrainas bijušais ģenerālprokurors Viktors Pšonka un nodokļu ministrs Aleksandrs Kļimenko, bēgot no valsts, cenšas izlauzties uz lidmašīnu Doņeckas lidostā.

22. februārī uzņemtajā ierakstā redzams, kā Pšonka, Kļimenko un viņu apsargi ar spēku cenšas izrauties un pretojas robežsargiem.

Viens no robežsargiem pat raida šāvienus gaisā. Abām amatpersonām izdevās aizbēgt. Robežsargi aizturēja vienu no apsargiem, norāda aģentūra UNIAN.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Iepriekš Ukrainas mediji ziņoja, ka ģenerālprokurora apsargi lidostā arī atklājuši uguni pa robežsargiem.

No Doņeckas lidostas valsti mēģinājis pamest arī bijušais prezidents Viktors Janukovičs, kurš ir aizbēdzis uz Krieviju. Janukoviču, Pšonku un citas augstas amatpersonas meklē par noziegumiem, kas pastrādāti cenšoties ar spēku izdzenāt demonstrāciju Kijevā.

Pšonkas grezno villu var aplūkot šeit.

Vēstīts, ka pagājušā gada novembrī Kijevā sākās protesti pret prezidenta Viktora Janukoviča valdību pēc tam, kad prezidents Viļņā notikušajā Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības samitā neparakstīja sadarbības līgumu ar ES, tā vietā izvēloties ciešāku sadarbību ar Krieviju.

Pēc varas iestāžu mēģinājumiem demonstrantus Kijevas Neatkarības laukumā jeb Maidanā ar spēku izdzenāt, protesti tikai pieņēmās spēkā un pārņēma arī citas valsts daļas. 18. februārī protesti pārvērtās asiņainās drošības spēku un protestētāju sadursmēs, kas turpinājās līdz 20. februārim un noveda pie vairāk nekā 90 cilvēku nāves.

Drošības spēki tiek vainoti uguns atklāšanā pa demonstrantiem. Daudzi neapbruņoti protestētāji krita no snaiperu lodēm.

Prezidents Viktors Janukovičs pēc šiem notikumiem aizbēga no valsts.

Foto no Pšonkas rezidences.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!