Foto: Kadrs no video
Sociālajos tīklos atrodama virkne ar aculiecinieku video no svētdien Šerementjevas lidostā notikušās traģiskās aviokatastrofas, kurā gāja bojā 41 cilvēks. Lūk, viens no ierakstiem.

Dramatiskajos kadros redzams, kā uz skrejceļa ar melniem dūmu mutuļiem deg lidsabiedrības "Aeroflot" "Sukhoi Superjet 100" (SSJ-100) lidmašīna, kuru dzēš ugunsdzēsēji. Tāpat redzami cilvēki – gan izglābušies pasažieri, gan lidostas darbinieki.

Ziņots, ka avārijas nosēšanās laikā Šerementjevas lidostā 5. maijā aizdegās lidsabiedrības "Aeroflot" pasažieru lidmašīna "Sukhoi Superjet 100", kā rezultātā gāja bojā 41 cilvēks. Cilvēki no lidmašīnas evakuēti pa avārijas trapu.

Lidmašīna bija devusies ceļā no Maskavas uz Murmansku, bet pēc 28 minūšu lidojuma atgriezās Šerementjevā un veica ārkārtas nosēšanos.

Krievijas medijos izvirzīta versija, ka bojāgājušo skaitu varēja ietekmēt dažu pasažieru centieni glābt savu rokas bagāžu.

Krievijā sāktajā kriminālizmeklēšanā kā galvenā versija tiek izskatīta pilotu rīcība, kas novedusi līdz katastrofai, otrdien vēsta laikraksts "Kommersant". Lidmašīna ar pilnām degvielas tvertnēm nosēdusies pārlieku lielā ātrumā. Tāpat tiek pārbaudīta ārkārtas dienestu rīcība uz zemes.

"Kommersant" avots atklāja, ka pirmā pilotu kļūda bijusi lidot cauri vētras frontei, bet pēc tam nestandarta situācijā pēc automātikas atslēgšanās viņi steiguši nosēdināt lidmašīnu, nevis turpinājuši lidot, lai iztērētu degvielu. Tāpat piloti nepareizi veikuši nosēšanos, izraisot "cieto" piezemēšanos, raksta Krievijas portāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!