Foto: Kadrs no video
Kijivas patruļpolicijas priekšnieka vietnieks Oleksijs Bilošickis publicējis video, kurā esot redzama Irānas ražojuma drona kamikadzes "Shahed-136" notriekšana ar strēlnieku ieročiem.

Video, kuru Bilošickis publicējis savā "Facebook" kontā, redzams, kā Kijivas policisti ar triecienšautenēm šauj gaisā, tad dzirdama drona raksturīgā motora skaņa un atskan sprādziens, dronam nokrītot. Kā apgalvots ierakstā, drons šādā veidā ir notriekts.

Kādā citā video tiek rādītas, domājams, šī paša drona atlūzas.

Šie Irānas droni, kas Krievijā pārdēvēti par "Geran-2", sava divtaktu motora raksturīgās rūkoņas dēļ Ukrainā ir iesaukti par "lidojošajiem mopēdiem", un to tuvošanās ir sadzirdama no liela attāluma.

Tāpat tie ir salīdzinoši lēni, tāpēc ir viegli notriecami. Taču Krievijas spēki dronus mēdz laist grupās pa vairākiem kopā, lai palielinātu iespējas, ka kāds no tiem sasniedz mērķi. Vairāk par "lidojošajiem mopēdiem" var lasīt šeit.

Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pirmdienas rītā masīvu dronu uzbrukumu piedzīvoja Kijiva un citas pilsētas. No kādas dzīvojamās ēkas drupām izvilkti trīs bojāgājušie, tostarp grūtniece, ziņo aģentūra UNIAN.

Kijivas mērs Vitālijs Kļičko paziņoja, ka pret Kijivu pirmdienas rītā palaisti 28 droni, no kuriem vairums notriekti, un pilsētā nogranduši pieci sprādzieni.

Savukārt Ukrainas spēku operatīvā pavēlniecība "Dienvidi" ziņo, ka laika posmā no pulksten 3.00 līdz 6.50 notriekti 15 droni – seši virs Odesas apgabala un deviņi Mikolajivas apgabalā.

Publicitātes attēls

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!