Drošības kameras iemūžinājušas, kā Ķīnas austrumu provincē Šaņduņā kādam senioram uzklūp saniknots Tibetas mastifs jeb Tibetas dogs, vēsta aģentūra "Reuters".

Incidents noticis 6. februārī, kad 62 gadus vecais kungs vārdā Sans izgājis no savas dzīves vietas Jaņtai pilsētā. No netālu esošas rūpnīcas izskrējis satrakojies medību suns un uzlēcis Sanam, nogāžot viņu zemē.

Uzņemtajā video redzams, kā vīrietis cīnās ar aptuveni 75 kilogramus smago dzīvnieku, līdz beidzot guvis virsroku un piespiedis dusmīgo zvēru pie zemes. Uzbrukums noticis laikā, kad Ķīnā svin jaunā gada iestāšanos, kas nozīme, ka daudziem rūpnīcas darbiniekiem bija brīvdienas, tādēļ Sanam nācies mastifu turēt piespiestu vismaz 30 minūtes, pirms izdevies sazināties ar kādu, kas varētu palīdzēt.

Cietušais guvis savainojumus vēderā un rokās. "Neesmu atguvis visu spēku rokās, taču brūces dzīst ātri," stāsta Sans, kurš pēdējos gadus esot nodarbojies ar dažādām cīņas mākslām, kas noteikti palīdzējis izvairīties no nopietnākām traumām, raksta "Reuters".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!