Foto: Reuters/Scanpix
Ķīnā sestdienas, 22. augusta, vēlā pēcpusdienā ap plkst. 8.40 pēc vietējā laika uzsprāgusi vēl viena ķīmisko vielu noliktava valsts austrumos esošajā Šandongas provincē, ziņo ārvalstu mediji. Pagaidām tiek ziņots par deviņiem ievainotajiem.

Jau vēstīts, ka tikai nedaudz vairāk kā pirms nedēļas līdzīgs sprādziens Tjaņdziņas pilsētā Ķīnas ziemeļos nogalināja vismaz 116 un ievainoja ap 700 cilvēku.

Sestdien Šandongas reģionā netālu no Zibo pilsētas notikušais sprādziens arī nofilmēts vairākos aculiecinieku video, kuros redzams, ka tas bijis visai liels.

Medijs "People's Daily" raksta, ka uzsprāgusi ķīmisko vielu noliktava pie uzņēmuma "Runxing Chemical". Notikuma vietā strādā aptuveni 150 ugunsdzēsēji, un liesmas ir lokalizētas.

Rūpnīca gadā saražo aptuveni 300 000 tonnas adipodnitrilu. Tas ir toksisks bezkrāsains šķidrums, kas reaģējot ar uguni, rada indīgas gāzes. Adipodnitrilu izmanto neilona iegūšanai, kas savukārt mūsdienās tiek izmantots gandrīz visās rūpniecības nozarēs.

Tuvākā dzīvojamā zona atrodas aptuveni kilometru no noliktavas. Pagaidām nav zināms, vai arī tā ir cietusi incidentā, bet sprādziena vilnis esot bijis labi jūtams piecu kilometru rādiusā.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!