Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Krievijā potenciālajiem gubernatoru amata kandidātiem ir jāpiedalās militārajās mācībās, kur jāapgūst šaušana ar triecienšauteni un pistoli, jālec ar izpletni un jāmet granātas.

На полигоне «Кубинка» кандидатов в губернаторы учат прыгать с парашютом, стрелять из автоматов и бросать гранаты:https://t.co/2424lWxtQA pic.twitter.com/Ra9dIETVZK
— РБК (@ru_rbc) November 9, 2017

Kā vēsta Krievijas medijs RBK, Valsts pārvaldes augstskolas vadītās prezidenta kadru rezerves programmas dalībnieki 27. oktobrī piedalījās militārajās mācībās Kubinkas poligonā.

Militārā apmācība ir daļa no mācību kursa potenciālajiem augstu valsts amatu kandidātiem. Iepriekšējā mācību moduļa laikā Sočos programmas dalībnieki lēca ūdenī no klints, norāda RBK.

Apmācību laikā Kubinkā nākamie gubernatori un ierēdņi lēca ar izpletņiem no torņa, apguva šaušanu ar triecienšautenēm un pistolēm, granātu mešanu, iepazinās ar militāro tehniku un pat gūlās zem braucošas bruņutransportiera (BTR).

Šī mācību daļa izrādījusies gana traumatiska, medijam atklāja viens no programmas dalībniekiem. "Pēc izpletņiem trīs aizbrauca mājās ar kāju traumām, viens – ar slimu muguru," atzīmēja avots. Viņš papildināja, ka lēkšanas torņi izskaitļoti 70 – 80 kilogramus smagiem puišiem, bet ne "tiem, kuriem ir ap 100 kilogramu katram".

Potenciālo gubernatoru sagatavošanas kurss, kas tiek rīkots ar Kremļa atbalstu, ilgts deviņus mēnešus un tiek organizēts astoņos mācību moduļos. Pašreizējam kursam ir jānoslēdzas mēnesi pirms nākamgad gaidāmajām Krievijas prezidenta vēlēšanām, skaidro RBK.

Nesen analogu kursu Valsts domes deputātiem un senatoriem novadīja Krievijas Nacionālā gvarde – apmācāmajiem bija jāšauj ar Kalašņikova sistēmas triecienšautenēm, snaiperu ieročiem, granātmetējiem, kā arī jāmācās vadīt BTR, atgādina "Currenttime".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!