Foto: Kadrs no video

Ar precēm piekrauta kravas automašīna "Scania" pēc tam, kad tai pēkšņi atteikušas darboties bremzes, ieskrējusi 15 citās automašīnās, ziņo Krievijas raidsabiedrība RT. Negadījumā bojā gājis viens un ievainoti vēl astoņi cilvēki.

Negadījums noticis pirmdien ap plkst. 13 Krasnodaras reģionā Cemdolinas pilsētā, kura robežojas ar Melnās jūras ostas pilsētu Novorosijsku. Lielā ātrumā pa ielām braucošo kravas auto, kurš acīmredzami nespēj apstāties, iemūžinājušas vairākas citās automašīnās uzstādītās kameras.

Video ierakstos redzams, ka kravas auto šoferis, nespēdams apstādināt transportlīdzekli, to novirzījis uz sadalošās joslas, lai izvairītos no aktīvās satiksmes, kura iet abos virzienos. Redzams, ka milzīgā un smagā automašīna citiem satiksmes dalībniekiem aiztraucas garām tikai dažu desmitu centimetru attālumā.

Kravas auto aizķēris kādu cementa maisītāju, bet vēl pēc brīža iebraucis satiksmes plūsmā, kopumā sadragājot 15 automašīnas. Lai gan vizuāli vissmagāk cietusi pati kravas automašīna, bojāgājušais atradies "Lada" markas automašīnā, kurai trieciens virsū uzsviedis autobusu.

Vietējā policijas iecirkņa pārstāvji RT norādījuši, ka mirušo varējis būt vairāk - tā bijusi tikai sakritība, ka autobusa pieturā un pie tās stāvošajos autobusos, kurus taranēja avarējusī automašīna, neviens nav atradies.

Medijs norāda, ka Krievijā 2013. gadā satiksmes negadījumos bojā gājuši 27 000 iedzīvotāji, kas ir trīsreiz vairāk nekā vidēji Eiropā. Dati par pērno gadu vēl neesot apkopoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!