Pirmdien par godu Krievijā svinētajai Uzvaras dienai Sarkanajā laukumā notika tradicionālā parāde, kurā Maskava varēja palepoties ar savu militāro potenciālu.

Par godu 1945. gada uzvarai pār nacistisko Vāciju veltīto pasākumu no tribīnes kopā ar Otrā pasaules kara veterāniem vēroja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Ikgadējā parāde Krievijas līderiem ir iespēja nodemonstrēt, kā veicas ar miljardiem dolāru vērto Bruņoto spēku modernizēšanas programmu, norāda aģentūra "Reuters".

Bez tanku kolonnām un tūkstošiem karavīru parādē piedalījās arī modernās pretgaisa aizsardzības sistēmas S-400, kuras 2015. gada nogalē izvietotas Sīrijā, lai aizsargātu tur izvietoto krievu militāro aviobāzi.

Skatītājiem par prieku izrādīts arī jaunākais mobilais starpkontinentālo kodolraķešu palaišanas komplekss "Yars".

Kremlis ar valsts kontrolēto mediju atbalstu izmanto 9. maiju, lai radītu patriotisma noskaņu un uzsvērtu, cik svarīgi ir uzturēt spēcīgu armiju, norāda "Reuters".

Savā uzrunā parādes dalībniekiem un skatītājiem Putins kā allaž uzsvēra, cik nozīmīga ir uzvara pār nacismu Otrajā pasaules karā, kā arī pasvītroja nepieciešamību cīnīties pret globālo terorismu un šajā cīņā sadarboties ar citām tautām.

"Šie ir gan valsts, gan ļoti personīgi ģimenes svētki. Tie ir kļuvuši par simbolu svētajām Krievijas un tās tautas attiecībām. Un šī vienotība un ziedošanās dzimtenei ir mūsu spēka, uzticības un cieņas pamats," Putina teikto citē "Reuters".

Mazāka militārā parāde notikusi arī Krievijas militārajā bāzēs Sīrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!