Foto: Kadri no video
Krievijā Čeļabinskas pilsētā sestdien, 31. oktobrī, uzsprāgusi skābekļa balonu glabāšanas telpa pagaidu Covid-19 slimnīcā, raksta medijs "Investing". No ēkas evakuēti vairāk nekā 150 pacienti.

Pagaidu slimnīcā, kas izveidota daudzstāvu kopmītņu ēkā, reaģējot uz straujo saslimušo skaita palielināšanos, nezināmu iemeslu dēļ nograndis sprādziens telpā, kurā glabāts skābeklis. Tūlīt pēc tam ēkas stūri pārņēmušas liesmas un tam sekojuši vēl citi sprādzieni, vēsta Krievijas Ārkārtas lietu ministrijas pārstāvji.

Kopumā uz citām slimnīcām pilsētā pārvesti 158 pacienti. Neviens cilvēks incidentā neesot ievainots. Pēc izskanējušām ziņām, ka divi pacienti tomēr ir gājuši bojā, Čeļabinskas reģiona gubernatora biroja pārstāvji aģentūrai TASS norādījuši, ka divi pacienti slimnīcā no šīs pasaules aizgājuši pavisam neilgi pirms sprādziena un tam sekojošā ugunsgrēka.

Noprotams, ka internetā publiskotais aculiecinieku video no pretējās mājās loga uzņemts jau pēc pirmā sprādziena.

Medijs atzīmē, ka Covid-19 slimnīcās Krievijā bijuši jau vairāki incidenti, kurus izraisījušas kļūmes medicīniskajās iekārtās. Piemēram, maijā Sanktpēterburgā ugunsgrēks, kurā bojā gāja pieci cilvēki, izcēlies plaušu ventilēšanas iekārtas pārslodzes dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!