Internetā publicēts video, kurā redzams incidents starp krievu tūristiem, kuri gaida garā rindā, lai ar prāmi pārceltos uz Krievijas anektēto Krimas pussalu.

Ierakstā redzams, kā cilvēku pulciņš cenšas aizšķērsot ceļu autovadītājiem, kuri, ignorējot rindas kārtību, brauc citiem garām, lai ātrāk tiktu uz prāmja.

Cilvēki aptur automašīnu, kuras vadītāja skaidro, ka gaida rindā jau 20 stundas un viņas bērnam kļuvis slikti. Pārējie gan nav ar mieru viņu laist tālāk, kāda sieviete norāda, ka viņi rindā stāv jau divas diennaktis un iesaka izsaukt neatliekamo medicīnisko palīdzību.

Pie automašīnas izceļas fizisks konflikts. Šo mirkli izmanto kāds cits autovadītājs, kurš veikli izšmauc gar aktīvistiem.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Krievijai ar Krimas pussalu nav sauszemes robežas, bet Ukrainas austrumu reģionos, caur kuriem no Krievijas pa autoceļiem var nokļūt Krimā, notiek kaujas. Tāpēc pieejamākais transporta veids ir ar prāmi pārcelties pāri Kerčas šaurumam, bet te veidojas milzīgas rindas.

Kad 8. un 9. augustā Sevastopolē notika Krievijas motokluba "Night Wolves" rīkotais šovs ar Staļina slavināšanu un spēcīgu kremļa propagandu, motociklistiem nokļūšana līdz prāmim nodrošināta bez rindas, vēstīja Krievijas mediji. 

Krievija Ukrainai piederošās Krimas pussalas okupāciju sāka februāra beigās, bet jau 18. martā Krievijas valdība Krimu "uzņēma Krievijas sastāvā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!