Dienu pēc pasažieru lidmašīnas "Boeing 777" avārijas nosēšanās un aizdegšanās Dubaijas starptautiskajā lidostā, kā rezultātā gāja bojā viens ugunsdzēsējs, kāds pasažieris publiskojis video no lidaparāta salona.

Lidsabiedrības "Emirates Airline" pasažieru lidmašīnā uz klāja atradās 275 cilvēki. Kā redzams aculiecinieka ar telefonu uzņemtajos kadros, tūlīt pēc nosēšanās salons pildījies ar dūmiem un izkritušas skābekļa maskas, taču cilvēki tās nemaz nemēģina uzlikt sev vai bērniem.

Dzirdams, ka visapkārt skan kliedzieni dažādās valodās un daudzi no bagāžas nodalījuma steidzami cenšas grābt savas vērtīgās mantas, tādējādi bloķējot ejas. Vienā brīdī kāds, iespējams, aviosabiedrības darbinieks angļu valodā aicina pasažierus atstāt visas mantas un steidzami pamest lidmašīnu pa avārijas izejām.

Noprotams, ka tūlīt pēc tam video autors nokļūst pie izejas un reizē ar citiem nošļūc pa avārijas piepūšamo rampu, tādējādi veiksmīgi pametot piedūmoto lidmašīnu. Kādā kadrā redzams, ka lidaparāta riteni apņēmušas liesmas.

Zināms, ka drīz pēc tam, kad lidmašīnu pameta visi pasažieri, sprāga degvielas nodalījums zem labā spārnā, un liesmas to strauji pārņēma visu lidaparātu. Negadījumā bojā gāja viens Apvienoto Arābu Emirāta glābējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!