Piektdien Lietuvā ieripojis dzelzceļa ešelons ar kārtējo Vācu bruņutehnikas partiju, kas paredzēta Lietuvā izvietotās Vācijas vadītās NATO kaujas grupas vajadzībām, vēsta portāls "Delfi.lt".

Šis ir ceturtais un pēdējais Lietuvā saņemtais sastāvs ar militāro tehniku no Vācijas – ar to atvesti aptuveni 20 bruņutransportieri "Marder", tiltu licējs un sapieru tanks. Pirms tam ceturtdien Lietuvu sasniedza vilciens ar sešiem "Leopard 2" tankiem.

Pavisam Vācija uz Lietuvu nosūtījusi 60 bruņutehnikas vienību, kas ir daļa no NATO plāna austrumu flanga stiprināšanai, reaģējot uz pieaugošo Krievijas militāro agresiju.

Vēstīts, ka daudznacionālas kaujas grupas tiek izvietotas arī Latvijā, Igaunijā un Polijā, tāpat tiek stiprināta NATO klātbūtne Melnās jūras reģionā.

NATO bloka austrumu flanga stiprināšanai ir aizsardzības un atturēšanas, nevis provocējošs raksturs, uzsvēra NATO ģenerālsekretārs Jens Stoltenbergs.

Lietuvā izvietoto kaujas grupu vada Vācija, tikmēr Latvijā tiek izvietots Kanādas vadīts bataljons, Igaunijā kaujas grupa Lielbritānijas vadībā, bet Polijā bataljons ar amerikāņiem galvgalī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!