Jūlija vidū lietuviešu makšķernieki saņēmuši milzu dāvanu – Tauraģes apriņķī noķerta visu laiku lielākā karpa Lietuvā, ziņo "Delfi.lt".

Rekordlielā zivs notverta Gintata Valuča privātajā dīķī, kas 8,3 hektāru platībā iekārtots bijušā karjera teritorijā. Internetā atrodamā informācija liecina, ka tajā bāzējas arī Tauraģes karpu makšķernieku klubs "Aukso Zvynas".

Milzu zivi, kura sver aptuveni 26 kilogramus, noķēris Zviedrijas iedzīvotājs Vaidis Margs. Tādējādi viņš pārspējis līdzšinējo Lietuvas rekordu par gandrīz diviem kilogramiem. Iepriekšējo 90 centimetrus garo un 24,36 kilogramu smago karpu pirms gadiem noķēris Igaunijas iedzīvotājs Sauļus Navickis pavisam citā Lietuvas malā – Asvejas ezerā valsts austrumos.

Savukārt Latvijā līdz šim lielākā noķertā karpa svērusi 19,7 kilogramus. Zivs 1994. gadā noķerta Lubāna ezerā, liecina "Fishing.lv" apkopotā informācija, un šī Latvijas rekordzivis reģistrēta Latvijas Makšķerēšanas Sporta Federācijā (LMSF) pēc tās izstrādātiem noteikumiem.

Tiesa "Latvijas Avīze" un žurnāls "Copes Lietas" paralēli reģistrē arī savus rekordus, kas dažreiz ir lielāki par LMSF reģistrētajiem. Šajos datos parādās arī Latvijā noķerta 21,64 kilogramus smaga karpa, kura 2011. gadā aizķerta ar spiningu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!