Foto: Reuters/Scanpix

Malumednieki Zimbabves Hvanges Nacionālajā parkā ar cianīdu nogalinājuši 23 ziloņus. Līdz ar to nelegāli nogalināto ziloņu skaits kopš septembra beigām sasniedzis jau 60, atsaucoties uz nabadzīgās Āfrikas valsts varasiestādēm, ziņo "Reuters".

Parka reindžeru ierašanās iztraucējusi malumedniekus, kuri aizbēguši tikai ar trim ziloņu ilkņiem. Par baloto zeltu saukto ilkņu iegūšana arī ir galvenais lielo dzīvnieku nogalināšanas iemesls.

Varasiestādes norāda, ka malumednieki esot aizvien labāk aprīkoti - līdz ar bruņojumu viņi plaši izmanto arī novērošanas kameras, kas tiem ļauj izvairīties vai laikus aizbēgt no parka sargiem.

Cianīds plaši tiekot pielietots kalnrūpniecības nozarē un līdz ar to valstī esot viegli pieejams. Turklāt cilvēki neapzinās ļaunumu, ko tie nodara, šo nāvējošo indi iejaucot ūdenstilpnēs, norāda parka pārstāvji.

Gadu desmitiem malumednieki ziloņu medīšanai izmantoja slazdus un ieročus, bet pēdējos divus gadus par populārāko ziloņu nogalināšanas veidu kļuvusi inde. 2013 gadā vien pēc dzeršanas no iepriekš ar cianīdu saindētām ūdenstilpnēm miruši aptuveni 300 ziloņi.

Hvanges Nacionālajā parkā šobrīd dzīvo aptuveni 53 000 ziloņu, kas esot divreiz vairāk par parka kapacitāti.

Tieši šajā parkā šī gada jūlijā zobārsts Valters Palmers no ASV nogalināja valsts slavenāko lauvu Sesilu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!