Izraēlas piekrastes pilsētā Aškelonā šonedēļ izskalotie medūzu tūkstoši radījuši grūtības vietējās spēkstacijas darbiniekiem, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Rotenbergas elektrostacija aprīkota ar īpašiem filtriem, kas pasargā spēkstacijas dzesēšanas sistēmas no glumajiem jūras zvēriem. Tomēr spēkstacijas darbiniekiem nemitīgi jāattīra filtri no medūzām, lai uzturētu dzesēšanas sistēmas un stacijas darbību.

Trešdien veiksmīgi neitralizēts pirmais no daudzajiem gaidāmajiem medūzu 'iebrukumiem', šķūrējot zilgano radību tūkstošus prom no spēkstacijas iekārtām un neļaujot tām nokļūt turbīnās, vēsta ārzemju mediji. 

Pēdējo gadu laikā medūzas ir viena no Izraēlas krasta reģiona elektroapgādes problēmām. Dreifējot cauri Vidusjūras siltajiem ūdeņiem, medūzas nonāk Izraēlas piekrastē, kur tās ne tikai padara ūdeņus peldēšanai nepiemērotus, bet arī iekļūst spēkstacijās, kas izmanto jūras ūdeni enerģijas ražošanai. 

Izraēlas mediji ziņo, ka pārtraukt elektroapgādi pagaidām nebūs nepieciešams, jo spēkstacijas darbinieki ar nevēlamajām radībām veiksmīgi tiek galā, lietojot filtrus un lāpstas. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!