Foto: EPA/Scanpix/LETA

Kāds incidents pagājušajā nedēļas nogalē izgaismoja mazu daļu no milzīgā Amerikas narkokarteļu tīkla pūliņiem transportēt aizliegtās vielas no Dienvidamerikas uz Ziemeļameriku. Tā rezultātā svētdien uz kāda Meksikas lielceļa liesmoja ar narkotikām pielādēta privātā lidmašīna, ziņo Centrālamerikas valsts Belizas medijs "Amandala".

Belizas tiesībsargājošās institūcijas sestdienas naktī gatavojās kontrabandas pārtveršanas operācijai. Jau kādu laiku radaru ekrānos tika novērota kāda privātā lidmašīna, kura no Dienvidamerikas nepārprotami devās uz Belizu, taču nebija oficiāli norādījusi ne savu pacelšanās vietu, ne lidojuma galamērķi. Pēc tās ielidošanas Belizas gaisa telpā policijas spēki tika nosūtīti uz apvidu, kur tika paredzēta lidmašīnas nosēšanās.

Netālu no Belizas ziemeļos esošā Čunoksas ciema nosūtītie policisti ievēroja izgaismotu lielceļu, kam acīmredzot bija paredzēts kļūt par lidmašīnas nosēšanās ceļu. Tiesībsargi ieņēma pozīcijas un gaidīja, taču lidmašīna drīz pēc parādīšanās gaisā apmeta loku un aizlidoja. Policija ir pārliecināta, ka kāds, kas gaidīja lidmašīnu uz zemes, brīdinājis lidmašīnā esošos par tiesībsargu ierašanos, medijam norādījis policijas komisārs Česters Viljamss.

Lidmašīna nolaidās uz cita ceļa pārsimts kilometrus tālāk (aptuvenais reģions kartē zemāk), jau robežas otrā pusē – Meksikā. Tā nolaižoties esot avarējusi un pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ aizdegusies.

Meksikas tiesībsargājošās iestādes Meksikas laikrakstam "Linea De Fuego" atklājušas, ka arī tās aizdomīgo lidmašīnu novērojušas jau kopš tās pacelšanās kaut kur Dienvidamerikā, un policisti bijuši trauksmes gatavībā uzreiz pēc tam, kad tā šķērsojusi Meksikas gaisa telpu. Kad viņi ieradušies lidmašīnas nolaišanās vietā, tā jau degusi ar atklātu liesmu. Neoficiāli avoti gan minot, ka uz lidmašīnu šauts no armijas helikoptera.


lai gan šaušana netiek apstiprināta, zināms, ka uz notikuma vietu nosūtītā helikoptera ekipāža ievērojusi, ka notikuma vietu pamet apvidus automašīna. Tā drīz pārtverta, atgūstot 390 kilogramus kokaīna, kas varētu būt daļa no lidmašīnā vestās kravas. Policijas iegūto narkotiku vērtība tiek lēsta aptuveni 4,2 miljonu eiro vērtībā.

Tiesībsargi nav skaidrojuši, vai narkotiku kontrabandistu bēgšana ar auto nozīmē, ka kāds viņus gaidījis arī Meksikā. Netiek izpausts arī tas, kas ir aizturētie cilvēki un cik daudz viņu bijis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!