Foto: Kadrs no video

Prokremliskais motociklistu klubs "Nakts vilki"( "Ночные Волки", "Night Wolves") nesen ir atvēris bāzi Slovākijā. Ar dronu filmēti kadri liecina, ka kluba teritorijā atrodas veca militārā un policijas tehnika, ziņo "Radio Brīvā Eiropa" (RFE/RL).

Filmēšana pie objekta gan bija jāpārtrauc, kad RFE/RL žurnālistiem sāka draudēt cilvēki no bāzes.

"Nakts vilki", kurus vada sevi par Krievijas prezidentu Vladimira Putina draugu dēvējošais Aleksandrs Zaldostanovs ar iesauku Ķirurgs, ir labi zināmi ar savu prokremlisko nostāju, tāpēc nereti tiek dēvēti par "Putina baikeriem".

Kluba biedri ir pauduši atbalstu un piedalījušies Ukrainai piederošās Krimas pussalas okupācijā, kā arī biedri separātistu pusē piedalās bruņotajā konfliktā Ukrainas austrumos.

Tāpēc nav brīnums, ka "Nakts vilku" bāzes atvēršana ir izraisījusi satraukumu Slovākijā un vieš drošības analītiķu bažas.

Ar žogiem un dzeloņstieplēm norobežotā bāze izvietota slēgtā teritorijā pie Doļnakrupas ciema. Teritorijā redzami angāri, tanki un cita militārā un policijas tehnika. Slovāku mediji ziņo, ka tur trenējas arī slovāku nacionālistu kustības "Slovenski Branci" biedri.

Šajā teritorijā kādreiz atradies lauksaimniecības kooperatīvs, bet tagad īpašumu nopircis slovāku uzņēmējs un vietējās "Nakts vilku" nodaļas vadītājs Jozefs Hambleks, kurš esot prokremlisko baikeru līdera Ķirurga draugs. Viņš te nolēmis izveidot rezidenci draugiem un militārās tehnikas muzeju.

Hambleks ieguvis norakstītu Aizsardzības ministrijas un Iekšlietu ministrijas tehniku, ko pēc tam remontējis.

"Nakts vilkiem" vēl nesen bija arī sava nodaļa Latvijā. Taču pēc nodaļas vadītāja Igora Lakatoša izraidīšanas no Latvijas, nākamajā gadā kluba nodaļa tika likvidēta. Par aktīvākajiem Latvijas filiāles kluba biedriem var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!