Kremļa kritiķis un korupcijas atmaskotājs Aleksejs Navaļnijs publicējis video, kurā esot redzama Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam slēpti piederoša villa.

Greznā savrupmāja, par kuras saistību ar Putinu ziņo gan Navaļnijs, gan neatkarīgais telekanāls "Dožģ", atrodas uz Lodočnijas salas pie Viborgas. Šajā vēsturiskajā ēkā savulaik filmēta viena no padomju filmas par detektīvu Šerloku Holmsu daļām.

Kā apgalvo Navaļnijs un "Dožģ", villa oficiāli pieder Putina tuvāko loka cilvēkiem un pats prezidents tur ir atpūties vismaz vienu reizi, ko apliecinot arī vietējie iedzīvotāji.

Līdz 2013. gadam villa piederējusi senam Putina draugam – "Baltijas mediju grupas" vadītājam Oļegam Rudnovam.

1913. gadā celtā villa līdz 2010. gadam bijusi bēdīgā stāvoklī, bet tad piekļuve teritorijai slēgta un tajā parādījies helikoptera nosēšanās laukums, garāža un viesu māja 1500 kvadrātmetru platībā.

Villas interjeru var apskatīt šeit.

Vēstīts, ka Navaļnijs, kurš ir pieteicis savu kandidatūru cīņai par Krievijas prezidenta krēslu 2018. gada vēlēšanās, ar savu korupcijas atmaskošanas darbību ir iemantojis ievērojamu atpazīstamību.

Viens no ievērojamākajiem Navaļnija fonda darbiem, kas izraisīja plašu rezonansi un pat spēja mobilizēt Krievijas iedzīvotājus protestiem, ir martā publicēts pētījums, kurā premjerministrs Dmitrijs Medvedevs apsūdzēts vērienīgā korupcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!