Vērienīgajos ugunsgrēkos, kuri plosās gan ASV Kalifornijas štata dienvidos, gan ziemeļos, pēc oficiālajiem datiem miruši jau 66 cilvēki, bet par pazudušiem pasludināti 631, ziņo "CBS News". Visvairāk mirušo – 63 –, kā arī pazudušo ir štata ziemeļos, kur liesmas ieskāva un gandrīz pilnībā nopostīja Paradaizas pilsētu un joprojām plosās tās apkārtnē.

Kopumā štata ziemeļos nopostītas gandrīz 12 000 ēkas, ziņo ASV medijs. Štata dienvidos ugunsgrēka apjoms ir ievērojami mazāks – ekskluzīvās Malibu pilsētas apkārtnē nopostītas ap 500 māju.

Šobrīd glābšanas darbos iesaistījušies jau ap 9400 ugunsdzēsēju, norāda BBC. Kalifornijas Ugunsdzēsības departaments paziņojis, ka tam izdevies iegrožot mazāk nekā pusi no liesmām, un līdz mēneša beigām glābēji pat nesola visu liesmu apdzēšanu. Līdz šim ugunsgrēkos nopostīta teritorija vairāk nekā 56 600 hektāru platībā.

Sestdien uz Kaliforniju plāno doties arī ASV prezidents Donalds Tramps. Vizītes laikā viņš apskatīs ugunsgrēka radītos postījumus, kā arī tiksies ar cilvēkiem, kurus šī dabas katastrofa ir ietekmējusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!