Starptautiskās sasniegumu izstādes "Expo Milano 2015" oficiālajā "Facebook" lapā publicēts jauns video, kurā redzama izstādes teritorija no gaisa, kurā aktīvi norit būvniecības darbi.

Ar trana palīdzību filmētajā video apskatāms, kā vēl pirms dažām dienām - 27. janvārī - izskatījusies prestižās izstādes teritorija. Redzams, ka plašajā teritorijā jau šobrīd skaidri saskatāmas vairāku valstu, kā arī kompāniju paviljonu būves.

Starp nofilmētajiem redzams izstādes rīkotājvalsts Itālijas vērienīgais paviljons, kā arī Vācijas, Angolas, Kuveitas, Šveices, Eiropas Savienības un pat "Coca-Cola" paviljoni. Lielākais no visiem ir "Pavilion Zero" jeb "Nulles paviljons", kurā būs apskatāma izstāde par cilvēces sasniegumiem kopumā.

Jau ziņots, ka Latvija šī gada izstādē nepiedalīsies. "Nav lietderīgi projektu turpināt," par EM secinājumiem otrdien informēja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), skaidrojot, ka trīs mēnešu laikā nav iespējams sagatavot kvalitatīvu projektu.

EM pārtrauks Latvijas "Expo" projektu, tostarp izbeigs līgumu ar izstādes organizatoru "Expo 2015 S.p.A" un noslēgtos līgumus ar komandītsabiedrību "Expo 2015". Savukārt, piesaistot neatkarīgu ekspertu, plānots izvērtēt un iespēju robežās samazināt tās komandītsabiedrībai "Expo 2015" izmaksājamās summas par projekta ietvaros iesāktajiem darbiem, kuras nav pamatotas vai tieši attiecināmas uz projektu.

Janvāra beigās tika publiskota informācija par komandītsabiedrības "Expo 2015" tāmi. Uzņēmēju iesniegtie rēķini par Latvijas dalību šovasar gaidāmajā "World Expo" izstādē Milānā liecina ne tikai par nepamatoti uzpūstām izmaksām, bet arī par nekaunīgu valsts naudas šķērdēšanu, rakstīja laikraksts "Diena".

Izstāde notiks no šī gada 1. maija līdz 31. oktobrim, un tajā dalību pieteikuši vairāk nekā 130 dalībnieki. Paredzams, ka izstādi apmeklēs vairāk nekā 20 miljoni cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!