Foto: Kadrs no video
Čehijas policija un mediķi īpašos aizsargtērpos no Prāgas centrālās dzelzceļa stacijas nedēļas nogalē aizveduši kādu iebraucēju no Ganas, bažās, ka viņš varētu būt inficēts ar Ebolas vīrusu, vēsta raidsabiedrība RT.

Policija uz staciju, ejas atbrīvošanai, nosūtījusi 15 ātrās reaģēšanas vienības policistu. Operācijas laikā normāla dzelzceļa stacijas darbība nav tikusi traucēta. Notikuma vietā uzņemtajā video redzams, kā spectērpā ģērbts cilvēks stumj bagāžas ratiņus ar personu, kas gandrīz pilnībā nosegta ar melnu plēvi.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas is šeit.

Aizvestā persona ir kāds students no Ganas, kurš Čehijā ieradies sestdien ar lidmašīnu. Rodoties aizdomā, ka viņš varētu būt slims, sacelta trauksme un sākta lidostu jau pametušā vīrieša meklēšana.

Veselības ministrija vēlāk paziņoja, ka students bijis vien saaukstējies, norāda RT. Līdz šim nav ziņots par bīstamās slimības gadījumiem Ganā, kur bāzējas ANO misija cīņai ar Ebolas vīrusu Libērijā un Sjerraleonē.

Čehija ir viena no valstīm, kas ievēro stingrus drošības pasākumus attiecībā pret iebraucējiem no Āfrikas, kur novērots Ebolas vīrusa uzliesmojums, kas laupījis jau tūkstošiem dzīvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!