Turcija solījusi atriebties spēcīgā Ankaras sprādziena sarīkotājiem, kuru dēļ bojā gājuši vismaz 28 cilvēki un 61 ir ievainots, ziņo BBC. "Turcija neatturēsies no tās tiesībām aizsargāties jebkurā laikā, vietā vai situācijā," paziņojis valsts prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

Varasiestādes publiskojušas video, kurā redzams, kā ar sprāgstvielām pildīta automašīna piebrauc un uzsprāgst uz ielas blakus armijas autobusiem netālu no Turcijas parlamenta un bruņoto spēku vadības ēkām.

Pēc sprādziena, kurš bija dzirdams visā pilsētā, pacēlās lieli dūmu mākoņi un aizdegās apkārt esošie transportlīdzekļi.

Neviens grupējums joprojām nav uzņēmies atbildību par notikušo, bet varasiestādes vaino gan "Kurdu strādnieku partiju" (PKK), gan "Daesh", norāda Reuters. Turcijā pēdējo mēnešu laikā notikuši jau vairāki sprādzieni, un sabiedrībā augušas bažas par jaunu uzbrukumu iespējamību.

PKK, kas tiek uzskatīta par ticamāko vaininieku, jau gadu desmitiem cīnās par kurdu apdzīvoto teritoriju autonomiju un rīkojuši dažādus uzbrukumus. Šobrīd organizācija tiek vainota uzbrukumā, jo Turcija iesaistījusies Sīrijas konfliktā, pāri robežai apšaudot Sīrijas kurdu spēkus, kuri ir cieši saistīti ar PKK.

Tāpat Turcija ASV vadītajai koalīcijai lauj izmantot tās gaisa spēku bāzi, lai veiktu uzlidojumus "Daesh" pozīcijām. Tas varētu būt izraisījis šīs teroristiskās organizācijas vēlmi atriebties, sarīkojot sprādzienu.

Sprādzienā bojāgājušo bēres paredzētas ceturtdienas pēcpusdienā.

Sprādziens trešdien sarīkots arī Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā. Tajā tika bojāta turku kultūras centra ēka, taču neviens cilvēks negadījumā necieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!