Foto: Kadrs no video

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā jau ne reizi vien ir parādījis, ka okupantu armijas iecienītāka kaujas taktika ir ar artilēriju un aviāciju brutāli sagraut visu savā priekšā un to turpināt saukt par "atbrīvošanu". To ir pieredzējusi gan Mariupole, gan Severodonecka, gan citas Ukrainas apdzīvotās vietas. Kāds drona video parāda, ka bēdīgs liktenis piemeklējis ari Bahmutas dzīvojamos rajonus.

Bahmuta atrodas ceļu krustojumā starp Slovjansku un Horļivku, un no Bahmutas ceļš iet arī uz okupēto Severodenecku. Attiecīgi pilsēta ir svarīga, lai realizētu Krievijas iebrucēju plānus par pilnīgu Doneckas apgabala okupāciju.

Lai gan, kā atzīmē eksperti, Krievijas uzbrukuma jauda pēc sagrāves Harkivas apgabalā arī ap Donecku ir pavājinājusies, uzbrukumi un apšaudes turpinās. Bahmuta ilgstoši ir viens no iebrucēju uzbrukuma virzieniem. Ukrainas armijas Ģenerālštāba ikdienas ziņojumā par situāciju frontē arī pirmdien Bahmuta minēta kā viena no iepriekšējās diennakts okupantu artilērijas uzbrukumu mērķiem. Ukrainas bruņoties spēki arī ziņo, ka ir atsists uzbrukums pilsētai.

Nelielu ieskatu, kā izskatās vismaz daļā Bahmutas, sniedz kāds pirmdien sociālajos tīklos publicēts drona video. Tas atklāj smagus postījumus daudzstāvu dzīvojamai apbūvei, kā arī fiksē trāpījumu kādā no ēkām.


Identificēta arī video redzamā vieta.



Pirms kara Bahmutā dzīvoja 75 tūkstoši iedzīvotāju.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!