Sīrijas valdības opozīcijas kaujinieki publicējuši foto un video, kā arī izplatījuši paziņojumu, ka Alepo apgabalā notriekuši režīma spēku iznīcinātāju "Sukhoi Su-22" un saņēmuši gūstā tā pilotu.

Lidmašīna nogāzusies pie Aleisas ciema uz dienvidrietumiem no Alepo. Šajā ciemā vēl pirms dažām dienām notika spraigas kaujas starp Sīrijas karavīriem un tiem lojālajiem ārvalstu karotājiem un teroristu grupējuma "Al Nusra" kaujiniekiem, kurā džihādisti guva uzvaru.

The first video of after #SU22 crash down. #Aleppo pic.twitter.com/FXekXycsrK— Levent Kemal (@ValkryV) April 5, 2016

VIDEO: Alleged footage of the jet shoot-down in #Aleppo, northern #Syria. - @RFS_NORTHpic.twitter.com/43ajpsmCM8— Conflict News (@Conflicts) April 5, 2016

#BREAKING
Footage claims #SAA "SU-22" downed by Rebels in #Tel_Eis
Filmed by Abu Farouq#Aleppo cs #Syria APRIL 5 pic.twitter.com/KcMwRgaOcp— AEJ خليل ้้้้้็็็็Ⓜ (@AEJKhalil) April 5, 2016

Pilots ir veiksmīgi katapultējies:

Šajā video esot redzama pilota sagūstīšana:

VIDEO saying it is capture of SU-22 pilot.pic.twitter.com/1cyHUF78Kz— Putin@War (@DajeyPetros) April 5, 2016

Savukārt tas ir viss, kas palicis no lidmašīnas:

Vēlāk publicēts sagūstītā pilota foto:


"Al Nusra" ir ar starptautisko teroristu tīklu "Al Qaeda" saistīts radikāļu grupējums, kurš vietām veido vienotu fronti pret "Daesh" un Sīrijas valdības armiju ar tā dēvētajiem "mēranajiem opozicionāriem", piemēram, "Brīvo Sīrijas armiju".

Savukārt Asada kontrolētā armija pilsoņu kara gados ir smagi cietusi un tai trūkst dzīvā spēka, ko ir atzinis pats Sīrijas prezidents. Zināms, ka valdības pusē Sīrijā karo arī Libānas šiītu grupējuma "Hezbollah" kaujinieki, Teherānas sūtītie irāņi un Irānas afgāņi. Tāpat Asada spēkiem gaisa atbalstu sniedz Krievija. Lai gan Maskava to nav publiski atzinusi, dažādas norādes liecina, ka Krievijas spēki piedalās arī sauszemes operācijās Sīrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!