Foto: Kadrs no video

Pakistānas lielākajā pilsētā un valsts ekonomiskajā galvaspilsētā Karāčos pirmdien sabrukusi vecpilsētā pirms vairāk nekā desmit gadiem nelegāli uzbūvēta sešstāvu māja, ziņo medijs "Ary News".

Neviens nelaimes gadījumā nav cietis – tikai dažas stundas pirms sagāšanās tā dēvētais Ramzana tornis pēkšņi saplaisājis un drošības pēc tūlītēji evakuēts.

Ēkā atradušies 24 dzīvokļi, kā arī noliktavu telpas. Šajā vietā savulaik dota atļauja mazstāvu apbūvei, taču tā vietā no, kā tagad uzskata amatpersonas, nekvalitatīviem materiāliem tapis daudzstāvu nams.

Pirms trim gadiem ēkas pagrabā dzēsts neliels ugunsgrēks, kas arī, iespējams, veicinājis ēkas sienu nestspējas samazināšanos, raksta "The Frontier Post". Pēc ugunsgrēka iedzīvotāji saņēmuši amatpersonu rakstiskus brīdinājumus, ka nelegālā un nedrošā ēka ir jāpamet, bet nekāda rīcība neesot sekojusi.

Pēc incidenta Celtnieku un attīstītāju asociācijas vadītājs Mosīns Šeihans atgādinājis, ka organizācija jau ilgstoši vērš uzmanību uz milzīgajiem neregulētās un līdz ar to lielākoties nekvalitatīvās būvniecības apmēriem Karāči, kas apdraudot līdz par miljonam pilsētas iedzīvotāju (pilsētnieku skaits tagad pārsniedz 20 miljonus un strauji aug).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!