Aviokompānija "Emirates" publicējusi video, kurā redzams viens no tās flotes milzeņiem Airbus A380, kuru burtiski aplido divi pārgalvji ar tā saucamajiem "džetpekiem" jeb "reaktīvajām mugursomām". Turklāt visi gaisa manevri notiek virs Apvienoto Arābu Emirātu lielpilsētas Dubaijas.

Video redzamie drošsirži ir izgudrotāji un lidojošo atlētu komandas "Jetman Dubai" dibinātāji Īvss Rosijs un Vins Refets. Viņi paši ir "reaktīvo mugursomu" jeb ar spārniem un reaktīviem dzinējiem aprīkoto pie mugurām piestiprināmo ierīču izgudrotāji un izmēģinātāji. Ar šīm mugursomām piloti var brīvi vadīt sava lidojuma virzienu un ātrumu.

Savukārt "Airbus A380" ir visu laiku lielākais pasažieru avilaineris. "Emirates" līdz šim ir lielākais šo milzeņu iepircējs - aviokompānija pasūtījusi kopumā 140 šādus lainerus, no kuriem 67 tai jau ir piegādāti.

Kā nojaušams, video mērķis ir ne tikai reklamēt "Jetman Dubai" piedāvātās iespējas lidināties ar "reaktīvajām mugursomām", bet arī apmeklēt Dubaiju, izmantojot "Emirates" pakalpojumus, kā arī atgādināt, ka jau 2020. gadā pilsētā notiks starptautiskā izstādē "World Expo 2020".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!