Brīvprātīgo civilo glābēju grupa, kas pazīstama kā "Baltās Ķiveres" sestdien publicēja video, kurā redzamas gaisa uzlidojumu sekas, vēsta raidsabiedrība "Vice News".

Tiek ziņots, ka uzlidojumu, iespējams, veikusi Krievija, taču oficiāla apstiprinājuma tam nav.

Vienā no redzamajiem video vairākas "Baltās Ķiveres" glāba savu kolēģi, kurš guvis ļoti nopietnu kājas traumu. Viņi steigšus nesa savu kritušo biedru uz automašīnu, bet pēc tam viņi atrada vēl vienu brīvprātīgo glābēju, kurš guvis nāvējošas traumas.

Citā video redzams ciemats Idlibas provinces dienvidrietumos, kas arī tika bombardēts. Glābēji gruvešos meklēja izdzīvojušos, bet tad viņi bija spiesti bēgt, jo tajā brīdī sākās vēl viens uzlidojums.

Vēstīts, ka trešdien Krievijas Gaisa spēki Sīrijā uzsāka uzlidojumus trīs reģionos, kurus daļēji pārņēmuši opozīcijas spēki.

Krievijas lidmašīnas "Su-34", "Su-24m" un "Su-25" pēdējā diennaktī veikušas 20 izlidojumus no Hmeimimas aviobāzes Sīrijā. Kā ziņo Krievijas Aizsardzības ministrija, ir bombardētas vairākas teroristu sagatavošanas nometnes, komandpunkti un noliktavas - pavisam 10 objekti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!