Mediju rīcībā nonācis ar mobilo telefonu uzņemts video no grimstošā Dienvidkorejas kuģa "Sewol", kura avārijā dzīvību zaudēja simtiem cilvēku.

Video uzņēmis viens no skolēniem, kurš gājis bojā 16. martā notikušajā katastrofā. Ierakstā dzirdams, kā skaļruņos skan paziņojums visiem palikt kajītēs, lai gan kuģis jau ir pamatīgi sasvēries.

Video medijiem nodevis bojāgājušā skolnieka tēvs. Viņš no policijas saņēmis bērna personīgās mantas, starp kurām arī tālrunis ar uzfilmētajiem pēdējiem mirkļiem uz kuģa.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tas tas ir šeit.

Prāmis "Sewol" ar 476 cilvēkiem uz klāja apgāzās un nogrima 16. aprīlī. Izglābt izdevās 174 cilvēkus. Līdz šim ir apstiprināta 188 cilvēku nāve, pārējo meklēšana turpinās. Kuģa avārijas un lēno glābšanas darbu dēļ ir demisionējis Dienvidkorejas premjers.

Vēstīts, ka kuģa kapteinis ir viens no tiem, kas pirmie devās uz glābšanas laivām. Kapteinis Lī ir arestēts aizdomās par to, ka nav savlaicīgi izsludinājis evakuāciju no grimstošā kuģa, kā dēļ simtiem pasažieru palika iesprostoti telpās. Aizturēti ir ari visi par navigāciju atbildīgie komandas locekļi.

Kapteinis Lī licis pasažieriem, no kuriem vairums bija skolēni, uzvilkt glābšanas vestes un palikt kajītēs. Pēc pusstundas, kad tika izsludināta evakuācija, kuģis bija jau tik tālu sasvēries, ka daudzi nav spējuši tikt ārā no telpām.

Izmeklētāji patlaban pūlas noskaidrot, kas izraisīja traģisko prāmja avāriju. Viena no izmeklēšanas versijām pieļauj, ka prāmja stabilitāti negatīvi ietekmējusi 2012.-2013. gadā notikusī prāmja pārbūve, kuras laikā tika pārbūvētas uz prāmja esošās guļamkajītes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!